maud

over maud

Maud werkt fulltime als kunstenaar in haar atelier in Breda. Haar kunst gaat tegenwoordig vooral over de schoonheid van het afstervingsproces van planten en bloemen en over het loslaten en verdwijnen van natuurlijke vormen onder het wateroppervlak. Ze zoekt naar het moment waarop een vorm nog net herkenbaar is. Maud brengt sterk verdunde lagen verf aan en laat ruimte voor toeval en verrassing. Dit proces van creativiteit is als een stolling.


De ingang van haar atelier is voor Maud de letterlijke scheidslijn tussen twee werelden, die vergelijkbaar zijn met de wereld boven en onderwater. In de onderwaterwereld kan ze beter contact maken met rust en stilte."


Maud studeerde aan de kunstacademie St. Joost in Breda en aan de Vrije Academie in Den Haag. Zij werkt zelfstandig als docent schilderen en tekenen, waarbij zij workshops geeft in binnen- en buitenland (schilderweken).


Daarnaast leidt zij als VTS-facilitator (Visual Thinking Strategies) gesprekken om het waarnemen van kunst en het kritisch denken daarover te verbeteren.