observeren in aquarelleren (aug-sep cursus)

observeren in aquarelleren

Wegens succes herhaald 


Ook in de maanden augustus en september staat het observeren en pionieren in aquarelleren centraal. Tijdens deze 4-delige korte cursus leer je begrijpen hoe belangrijk het is om niet alleen je onderwerp zorgvuldig te observeren voordat je het op papier overbrengt maar ook geduldig en met aandacht te kijken naar wat water en verf doet op het papier!


Gedurende 4 lessen van elk 3 uur ontdek je de essentiële materialen - penselen, papier en verf - en leer je de fijne kneepjes van het hanteren van water en verf en aquarelpotloden en krijt.
De cursus is zeer toegankelijk voor beginners en biedt niet alleen een leerzame reis, maar ook ruimte voor creativiteit en ontspanning.


Mijn lichte studio aan de rand van Breda biedt de perfecte omgeving, met gratis parkeren voor de deelnemers. Met minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers wordt deze cursus in het atelier een laboratorium vol ontdekkingen.


Data:

2024: Zaterdag 17, 24 en 31 augustus en 07 september 2024. Deze cursus is *vol*.


2025: Zaterdag 11, 18 en 25 januari en 01 februari 2025


Tijd: van 10:00 t/m 13:00 uur. Het atelier is open vanaf 09.45 uur om je te installeren en koffie/thee te drinken. We starten om 10.00 uur!

 

Kosten: Voor € 100,- (incl. btw, excl. materialen) geniet je niet alleen van de workshop, maar ook van onbeperkt koffie, thee en iets lekkers. Een materialenlijst van de basismaterialen krijg je toegestuurd bij je inschrijving. 


Cursus 2024: Uiterlijk 10 augustus over te maken op bankrekeningnummer NL 78 KNAB 0504 74 38 21 t.n.v. Maud Quaedvlieg o.v.v. ‘Observeren in aquarelleren’.


Cursus 2025: Uiterlijk 03 januari over te maken op bankrekeningnummer NL 78 KNAB 0504 74 38 21 t.n.v. Maud Quaedvlieg o.v.v. ‘Observeren in aquarelleren’.


Adres: Konijnenberg 90 - 4825 BE Breda. Volop gratis parkeerplaatsen voor de deur van het atelier.


(Een week voor de start van de workshop ontvang je een e-mail met je deelnamebewijs. Je verplicht je bij aanmelding tot betalen. Annulering is mogelijk tot drie dagen voor de workshop. Onaangekondigde afwezigheid geeft geen recht op terugbetaling of kwijtschelding) 

Mijn ervaring: De wereld van aquarel is voor mij opengegaan. Een manier van schilderen waarbij observeren, loslaten en afwachten wat het wordt als belangrijke elementen heeft. Het benadrukt dat schilderen een proces is wat verrassingen brengt. Verf en water nemen de regie over.
Een kunst op zich, maar werkt door in andere schildertechnieken.

De opbouw van de cursus laat je kennismaken met de verschillende technieken, maar ook spelenderwijs eigen maken.
Door het huiswerk is intensivering van het aquarelleren een belangrijk aspect. Het plezier in het aquarelleren neemt dan toe.
De cursus was een genot, inspirerend en een kennismaking met een nieuwe wereld. Een verbreding.

Marianne v.d. L.

Mijn ervaring: Het was een workshop waarbij je continu uitgedaagd werd. Geen minuut had je niets te doen. Volop ideeën, triggers, tips en techniek. Goed voorbereid en vol enthousiasme.


Tine v.d. Z.


inschrijfformulier

Ja
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, ik ga akkoord met het intern gebruik van mijn gegevens