griekenland

griekenland

Schilderweken 2024 in de Peloponnesos

Maud Quaedvlieg in samenwerking met Miniati Reizen


Tijdens deze unieke schilderweken werk je op een bijzondere locatie in het havenplaatsje Epidauros. Als organisatie zorgt Miniati Reizen ervoor dat de ‘schilderkar’ met alle materialen op de bewuste plek klaar staat. Ook zorgen ze natuurlijk voor de koffie/thee en voor de lunch na afloop van de schilderdag.


Maud begeleidt alle deelnemers persoonlijk en individueel op basis van jouw wens.
Of je nu tekent of schildert naar de waarneming (dat wat je in de omgeving ziet), of juist naar de fantasie (dat wat je in je hoofd hebt aan ideeën), of wanneer je intuïtief schildert: altijd is het je eigen beeldtaal waar het om draait. Ervaring is niet vereist.


Aan het begin van de les wordt er af en toe een wandeling gemaakt waarbij je kan schetsen of aquarelleren, maar ook fotograferen of ‘mental pictures’ maken, die eventueel later kunnen worden uitgewerkt met bijvoorbeeld acrylverf of ander materiaal naar keuze.


Er kan gewerkt worden met acryl, aquarel, inkt, krijt, houtskool, pastelkrijt of potlood óf met een mix van deze materialen. Op het eind van de dag wordt het werk samen bekeken en besproken.


Gevorderden krijgen ook alle ruimte om hun ontwikkeling en visie te verbreden en kunnen een flinke stap verder komen. Er wordt aandacht besteed aan kleurenleer, aan beeldelementen zoals compositie, lijn en vlak en inhoudelijk bespreken we op welke verschillende manieren je kan kijken of hoe je een onderwerp kiest.


Er wordt gewerkt in de sfeervolle tuin van hotel Apollon, vlak aan zee in Palaia Epidauros (spreek uit: palja Epidávros), niet ver van de archeologische vindplaats Epidaurus, met het bekende antieke theater, dat zich ca. 10 km landinwaarts bevindt.


Ver van alle haast en drukte. Tijd voor jezelf! Voor een actieve, creatieve schilderweek. Geconcentreerd en relaxt bezig zijn onder mijn professionele begeleiding.

 
AANKOMST

Bij aankomst op de luchthaven word je door een medewerker verwelkomd in het zonnige Griekenland. Zij begeleidt je naar de touringcar, die je naar het hotel brengt.

 

KAMERS

Elke deelnemer heeft een eigen kamer. Kom je met een reisgenoot, dan kan de kamer ook gedeeld worden. 

 
PROGRAMMA SCHILDERWEEK GRIEKENLAND 2024

De 2 schilderweken zijn van:

  • za 21 september tot 28 september
  • za 28 september tot 5 oktober


De cursus is gedurende 6 dagen vanaf zondag van 09.30 tot 14.00 uur, met rond 11:30 uur een koffiepauze. Daarna is het siëstatijd. Op zaterdag zijn de deelnemers vrij en vertrekt iedereen weer naar huis. 

 

Aan het eind van de week wordt op vrijdagavond een expositie gehouden van het werk dat in de afgelopen week door álle cursisten is gemaakt. Na de expositie kan iedereen die het werk niet mee kan/wil meenemen het werk verpakken, zodat het aan het einde van de periode getransporteerd wordt naar Nederland.

 

KOSTEN EXTRA MATERIALEN SCHILDERWEEK

Inbegrepen zijn de basismaterialen zoals papier, acryl- en aquarelverf, inkten, pastel etc. De kosten voor de gebruikte doeken en acryl- en aquarelpapiersoorten worden na afloop in rekening gebracht. 

 
VERZEKERING

Denk tijdig aan een annuleringsverzekering én een reisverzekering!

 

GEZONDHEID

Er is een goede huisarts (ook regionaal Corona-coördinator) die in noodgevallen snel ter plaatse kan zijn. Tevens zijn er goede ziekenhuizen in de omgeving: In Napflion is een klein ziekenhuis en in Argos een volwaardig ziekenhuis. Met name bij eerste hulp zijn er uitstekende (vaak in het buitenland opgeleide) artsen en specialisten.

 

INBEGREPEN IN ONS WORKSHOPARRANGEMENT

  • Elke dag een heerlijke lunch op de werkplek
  • Per deelnemer een eigen hotelkamer
  • Professionele begeleiding van de workshop
  • Gezellige eindexpositie
  • Geen toeslag voor alleengaanden
  • Diverse kortingen voor reisgenoten

 

VLUCHTEN

Op een zaterdag kom je aan en ook op de zaterdag erna vertrek je weer naar Nederland, tenzij je natuurlijk langer blijft! Er is een transferbus van de luchthaven die je naar Epidaurus brengt en vice versa om weer naar Eindhoven te vertrekken.

 

BOEKEN

Miniati Reizen boekt eventueel voor jou de vlucht! Je vliegt vanaf Eindhoven. De vlucht wordt apart gefactureerd. Deze dient na ontvangst van de factuur te worden voldaan. Het is goed om zo vroeg mogelijk de vlucht te boeken want hoe eerder geboekt des te goedkoper die is! Je kan er uiteraard ook voor kiezen om zelf jouw vlucht en transfers te regelen d.m.v. een huurauto.

 

INSCHRIJVEN

Klik hier om je in te schrijven en vermeld bij het veld Referentie: "Maud Quaedvlieg".
Vroege boekers betalen minder voor hun ticket!   

EERST KENNISMAKEN?

Wil je eerst eens kennismaken voordat je boekt, meer informatie krijgen over de workshops of meer foto’s of video’s bekijken? Dan ben je van harte welkom in mijn atelier. Graag eerst bellen voor een afspraak. 


EXPOSITIE IN MIJN ATELIER

Na afloop van de periode kun je jouw werk ophalen in Nederland. Meestal zit er ongeveer een maand tussen de laatste week per periode en de expositie. Alle werkstukken worden in Griekenland verzameld en dan naar Nederland gebracht. Tijdens een gezellige eindexpositie op 14 juli kunnen we dan even met andere reisgenoten bijpraten, onder het genot van een hapje en een drankje.Tot ziens in Griekenland!
 

MaudExpositie aan de knijper
Theater Epidavros
Screenshot_20220206-173921_Tripadvisor
Screenshot_20220206-174044_Tripadvisor
FB_IMG_1635670917114
Hotel Apollon birdview
Screenshot_20220206-173822_Tripadvisor
Griekenland 09
Griekenland 10
Griekenland 01
Griekenland 02
Griekenland 03
Griekenland 04
Griekenland 11
Griekenland 05
Griekenland 06
Griekenland 07
Griekenland 08
Uitzicht vanuit het Apollon hotel
Griekenland 12