schilderen met een eitje

schilderen met een eitje

inschrijfformulier

'SCHILDEREN MET EEN EITJE' op woensdag 22 mei 2024
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, ik ga akkoord met het intern gebruik van mijn gegevens
 
 

  Puur natuur: schilderen met ei-tempera

   

  Iets spannends leren met natuurlijke verf? Ei-tempera is één van de alleroudste verfsoorten en is de voorloper van olieverf en acrylverf. Het woord ‘temperare’ komt uit het Latijn, dat vermengen betekent. Eidooier is het bindmiddel waarmee natuurlijk poederpigment wordt vermengd.

   

  Deze sneldrogende, doorschijnende verf heeft een heldere en krachtige uitstraling. Elke penseelstreek blijft zichtbaar en het is spannend doordat je heel langzaam transparante lagen over elkaar aanbrengt!

   

  Je kent het misschien wel van klassieke iconen, maar in deze workshop steken we de schildertechniek in een eigentijdser jasje door de verf direct op het board aan te brengen.

   

  Woensdagochtend kan je kennismaken met deze bijzondere verfsoort. Je mengt zelf je ei-tempera en maakt op klein formaat een schilderij op board.

   

  Je hoeft niks mee te nemen, behalve een open mind en een portie geduld.

   

  Waar: 'De plek om te zijn' – Oud Drimmelen 4 – 4924 EK Oud Drimmelen

  Datum: Woensdag 22 mei 2024

  Tijd: 10:00 - 14:00 uur


  Kosten workshop:

  € 50,- (incl. btw) incl. diverse kleurenpigmenten, verse eieren, gebruik van vijzels, zeefjes, penselen, andere benodigde materialen en voorbehandeld schilderboard.

  Een biologische lunch is inbegrepen.


  Uiterlijk woensdag 15 mei over te maken op bankrekeningnummer NL 78 KNAB 0504 74 38 21 t.n.v. Maud Quaedvlieg o.v.v. Workshop 'Schilderen met een eitje'. 


  Het is een goede accommodatie in een rustige, sfeervolle omgeving. Sanitair, tuin en terras zijn rolstoeltoegankelijk.


  Trek je oude kleding en schoenen aan!


  Telefoon: 06 53 738 222 


  (Een week voor de start van de workshop ontvang je een e-mail met je deelnamebewijs. Je verplicht je bij aanmelding tot betalen. Annulering is mogelijk tot drie dagen voor de workshop.  Onaangekondigde afwezigheid geeft geen recht op terugbetaling of kwijtschelding)